Juridisch Advies AI, Robotica, Big Data, Machine Learning

Cognitive Computing | Neuromorphic Chips | Neurosynaptic Cores | Memristors

Juridische diensten inzake Cognitive Computing, Neuromorphic Chips, Neurosynaptic Cores en Memristors. Combinatie brain-inspired computing en artificial intelligence. Licenties, IT contracten en intellectueel eigendom. Neem gerust contact met ons op.

Brain-Inspired Computing

Kunstmatig bewustzijn

Cognitive Computing

Cognitive computing | Neuromorphic Chips

Cognitive computing neemt de architectuur en de rekenkracht van onze hersenen als voorbeeld bij het ontwerp van computer chips en bijbehorende software algoritmes. Wanneer men het menselijk brein vergelijkt met de prestaties van een computer dan staat de performance van onze hersenen gelijk aan een computer die 10 tot de macht 18 berekeningen per seconde kan maken oftewel: 1 exaflop.

Exascale computing

CPU chips met een biologische, neuromophic architecture zijn goede kandidaten om exascale computing dichter bij te brengen. Ze zijn bovendien efficiënter qua ruimte, energie, materiaalgebruik, kosten en milieu impact. Neuromorphic chips zijn in het bijzonder geschikt voor patroonherkenning, machine learning, creativiteit en redeneren. Ruwweg vergelijkbaar met onze rechterhersenhelft.

Cognitive Computing | Neuromorphic Chips | Neurosynaptic Cores | Memristors

Cognitive Computing | Neuromorphic Chips | Neurosynaptic Cores | Memristors


Toepassingen van cognitive computing

De toepassingen van cognitive computing inzake de bestrijding van virussen, ziektes als Alzheimer, kunstmatig bewustzijn, brain-computer interfaces, genetische modificatie, mind uploading en transfer, cybernetics, mind augmentation, software neural networks en neuromorphic innovations in het algemeen zijn veelbelovend.


Twee hersenhelften emuleren kunstmatig bewustzijn

In het neuromorphische gedeelte zijn cpu en ram met elkaar geïntegreerd. Het is voorstelbaar dat met het combineren van de 2 biomechanische hersenhelften op termijn kunstmatig bewustzijn kan worden geëmuleerd. Met behulp van geoptimaliseerde algoritmes en machine learning modellen kunnen cognitive computing en parallel functionerende neuromorphic chips aan de wieg staan van zelfstandig redenerende machines die daadwerkelijk leren van hun input, begrijpen wat ze doen en wat er om hun heen gebeurt.


Netwerken van neurosynaptic cores

De eerste rightbrain inspired chips – neurosynaptic cores - zijn inmiddels commercieel verkrijgbaar. Netwerken van neurosynaptic cores emuleren neuronen, dendrieten en synapsen, zoals aanwezig in het menselijk brein. Hoe kleiner de transistors hoe gunstiger. De ontwikkelingen op het gebied van nano-engineered computing waaronder het werken met grafeen en nano carbon tubes (in plaats van siliconen) zullen een positief effect hebben op cognitive computing, en daarmee weer op de ontwikkeling van AI. Voorbeelden zijn IBM TrueNorth en Intel LOIHI. Ze zijn clockless, beschikken over een extra software abstraktielaag en zijn energiezuinig.Brain inspired parallel supercomputing

Initiatieven op het gebied van leftbrain inspired en embedded AI parallel supercomputing zijn Intel Nervana, Intel Movidius, Nvidia CUDA GPU, Nvidia Drive, Nvidia Xavier (met Deep Learning Accelerator), Apple A11 Bionic Google TPU en DARPA HIVE graph analytics processor. De Europese Commissie lanceerde in 2013 het tienjarige Human Brain Project in het kader van het visionaire Future and Emerging Technologies (FET) programma.

Memristors

Memristors zullen naar verwachting een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van cognitive computing & neuromorphic computing, waarbij de opbouw van onze hersenen als voorbeeld wordt genomen voor de architectuur van computerchips. In memristors zijn data en berekeningen, geheugen en processing niet langer gescheiden. Vandaar de naam transistor (weerstand) in combinatie met memory (geheugen). Het geheugen is bovendien non-volatiel en er wordt gebruik gemaakt van matrix operations. Ook zijn ze clockless en parallel. Hiermee kan men deep, embedded computersystems creeeren die functioneren op basis van een combinatie van digital en analog computing.

Memristors zijn een uitvinding van HP. Ze zijn zeer energiezuinig, duurzaam en nemen weinig plaats in doordat ze op nano-schaal worden geproduceerd.Juridische diensten

Het team van AI & Recht biedt juridische diensten inzake Cognitive Computing, Neuromorphic Chips, Neurosynaptic Cores en Memristors. Advies inzake wettelijke aspecten van de combinatie van brain-inspired computing en artificial intelligence. Licenties, IT contracten en intellectueel eigendom. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.