Juridisch Advies AI, Robotica, Big Data, Machine Learning

Over AIR | Deskundigheid | Juridisch Pionierswerk | Kennis

Deskundigheid. Juridisch Pionierswerk. Kennis & Ervaring. Vijf woorden die Artificiële Intelligentie en Recht kernachtig omschrijven. Deze kenmerken vindt u terug in onze juridische dienstverlening inzake innovatieve technologie zoals robotica, blockchain en machine learning.

Over Ons

Artificiële Intelligentie & Recht is een toonaangevend juridisch platform gericht op AI, robotica, big data en machine learning toepassingen in het Internet of Things (IoT). Wij verrichten juridisch pionierswerk waar het gaat om de opkomst van disruptieve technologieën die de samenleving blijvend en over de gehele bandbreedte zullen veranderen. AIRecht juristen vinden het een uitdaging om te anticiperen op technologische game changers zoals quantum computing, blockchain, extended reality (XR) en cognitive computing.

Onze missie is het wegnemen van barrières bij de ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie.

Netwerk van niche kantoren

Ons platform maakt onderdeel uit van een netwerk van niche kantoren die gesuperspecialiseerd zijn in verschillende terreinen van het recht. Daartoe hebben wij strategic partnerships gerealiseerd, gericht op de uitwisseling van juridische specialisaties. Deze werkwijze staat garant voor een kruisbestuiving van vakinhoudelijke disciplines met een vanzelfsprekend synergie-effect. Wij zijn gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam en hebben een satellietkantoor in Herten.

Over Artificiële Intelligentie & Recht | Kennis | Juridisch Pionierswerk

Over Artificiële Intelligentie & Recht | Kennis | Juridisch Pionierswerk


Lezingen en gastcolleges

Parallel aan onze adviespraktijk ontplooien wij onderwijsactiviteiten op een aantal universiteiten, conservatoria en hogescholen. Denk aan lezingen, gastcolleges en postacademisch onderwijs ihkv de permanente opleiding voor de advocatuur.

Internationale publicaties

mr. Mauritz Kop publiceerde onlangs het Engelstalige, peer reviewed research artikel: ‘AI & Intellectual Property: Towards an Articulated Public Domain’. Dit artikel, dat is gericht op een internationaal, interdisciplinair lezerspubliek, bevat een compact en toegankelijk overzicht van intellectueel eigendom op AI input, output, het AI systeem zelf en data. Ook aandacht voor ethiek, policy making en Trustworthy AI. Available at SSRN: https://ssrn.com/abstract=3409715

Juridische workshops

Daarnaast geven wij inhouse workshops bij bedrijven, over algemene voorwaarden, auteursrechten en contractonderhandelingen. Zoals een interactieve juridische training over internationaal zakendoen en intellectueel eigendom.

Media, interviews

Omdat wij goed vindbaar zijn op internet, worden we op regelmatige basis door media benaderd voor radio en televisie interviews. Inmiddels wordt ons zo vaak om onze visie gevraagd dat wij hier een strak mediabeleid op hebben ontwikkeld. Zodat alle partijen van te voren weten waar zij aan toe zijn.

Internationale bedrijvendesk

Onze juridische dienstverlening bestaat uit een bedrijvendesk voor juridisch advies aan bedrijven, waaronder tech en music startups, online platforms, MKB en multinationals, entertainmentrecht, muziekrecht en intellectueel eigendom (auteursrechten, naburige rechten, mediarecht, filmrecht, gamerecht) en uit een onderdeel dat zich bezighoudt met Europees en internationaal contractenrecht en grensoverschrijdend zakendoen.Juridische consultancy services

Tenslotte focussen wij op de niche van het farmaceutisch recht, medical devices, food & feed law, biotechnologie en GMO alsmede cosmeticawetgeving. Ook voor juridische consultancy services op het gebied van het consumentenrecht, privacywetgeving en internetrecht kunt u bij ons kantoor terecht. Wij zijn tech savvy juristen met een focus op proactive lawyering en bedrijfsstrategie. Denk aan contracten opstellen, bedrijven oprichten en zaken juridisch dichttimmeren.

Alles onder één dak

Om aan de uiteenlopende juridische behoeften van onze clienten te voldoen, vindt u bij ons de up to date kennis over deze deelterreinen van het recht onder één dak.

 

Neem contact op

Wij van AI & Recht weten dat het aanzoeken van een geschikte jurist of advocaat geen lichtvaardige kwestie is. Om die reden bieden wij een gratis intake gesprek. Tijdens een dergelijk consult bespreken wij uw juridische behoeften, uw beschikbaar budget en maken we een gestructureerd plan van aanpak ter realisatie van uw doelen.

Maak een afspraak


Maak een afspraak voor een juridisch consult in ons kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam.

Maak een afspraak voor een juridisch consult in ons kantoor op de Keizersgracht in Amsterdam.


Postdoctoraal onderwijs

mr. Mauritz Kop verzorgt colleges en postdoctoraal onderwijs over intellectueel eigendom, transformative tech en AI policy making op Seminars en Universiteit.

mr. Kop is lid van de Vereniging voor Auteursrecht (VvA), lid van het ECP|Platform voor de InformatieSamenleving, lid van de Europese AI Alliantie, en de Nederlandse AI Coalitie, lid van CLAIRE (Confederation of Laboratories for Artificial Intelligence Research in Europe) en columnist op platform VerderDenken.nl van de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Symposia en Universiteit

mr. Suzan Slijpen verzorgt lezingen en onderwijs over Europees food & feed law, GMO en biotechnologie op Symposia en Universiteit.

mr. Slijpen is lid van de Vereniging Farma en Recht (VFenR) en de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht (NVLR).


 
 

AI-Juristen

 
 
mr. Mauritz Kop

mr. Mauritz Kop

Partner

mr. Mauritz Kop

Als founder en eigenaar van MusicaJuridica BV heeft mr. Mauritz Kop meer dan 20 jaar ervaring met en kennis van het intellectueel eigendomsrecht, ICT contracten, internetrecht, licenties, bedrijven oprichten en internationaal zakendoen. Mauritz treedt op als jurist en raadsman van vermogende particulieren, ondernemingen en overheidsinstanties en adviseerde het Europees Parlement inzake de Copyright Reform en de Digital Single Market. Daarnaast publiceert hij een onaflatende stroom aan artikelen, columns en blogs over technologische innovatie en recht. Zijn hobby’s zijn (elektronische en klassieke) muziek, sport (tennis, fietsen en watersport) en computers (software en hardware). Mauritz geeft geregeld radio en kranteninterviews en is veelgevraagd spreker bij lezingen en gastcolleges (waaronder Universiteit Leiden, Utrecht Law College, Radboud Universiteit en Conservatorium Maastricht), symposia en fora op het gebied van het auteursrecht, het informatierecht, juridische aspecten van emerging tech zoals AI en quantum computing, ethiek, robotrecht en het entertainmentrecht.

 

Opleiding

Stanford Law School

Postdoc Amerikaans Intellectueel Eigendom

UNIVERSITEIT MAASTRICHT

LL.M, mr.

Vrije Universiteit Amsterdam

Postdoc IE-rechten

Activiteiten & Affiliations

 • JFV Ouranos

 • Opleidingscommissie FdR

 • MusicaJuridica BV

 • MuziekenRecht.nl

 • JuridischAdviesVoorBedrijven.nl

 • AIRecht.nl

Werkterrein

• Nederland, Europa, VS, Azië

 
 

 
 
 
mr. Suzan Slijpen LL.M.

mr. Suzan Slijpen LL.M.

Senior Consultant

mr. Suzan Slijpen LL.M.

Van het winnen van de prestigieuze Molengraaff Instituut Scriptieprijs aan Utrecht Law School, van werken aan internationaal opererend niche kantoor MusicaJuridica tot het openen van haar eigen rechtspraktijk in 2017, mr. Suzan Slijpen vertegenwoordigt cliënten van klein tot groot met passie, kennis en empathie. Zij spreekt vloeiend en accentloos Nederlands, Engels en Duits en heeft hands-on ervaring met de wijze waarop technologie en het internet de levensmiddelenindustrie beïnvloeden. Anticiperen op de alsmaar veranderende wetgeving binnen het domein van voedingsmiddelen, geneesmiddelen en cosmetica is voor Suzan een zesde zintuig.

 

Opleiding

UNIVERSITEIT UTRECHT

LL.M, mr. 9/10

AWARDS

Molengraaff Instituut Scriptieprijs, 2015

Activiteiten & Affiliations

 • Pleitgenootschap Eggens

 • Slijpen Legal

 • MusicaJuridica BV

 • AIRecht.nl

 • Solvay Chemie

Werkterrein

• Nederland, Europa, VS