Innovation, Technology & Law

Nano Engineering | Legal | Graphene Computing | 3D integrated Circuits | Smart Devices

Vraag om advies aan AI juristen met specialisatie Nano Engineering, Graphene Computing en 3D integrated Circuits over het legal gedeelte. Nano materialen zoals grafeen en koolstof buisjes gebruiken in uw producten en smart Internet of Things devices? Vraag om een juridisch consult over Nederlandse wetgeving, Europese Regelgeving, Richtlijnen en Europees Recht.

Smart devices

3D nanomaterials

Nano Engineering

Nano Engineering is de wetenschap die de creatie van vernieuwende materialen op zeer kleine schaal bestudeert. Praktische applicaties van nano engineering vindt men terug in smart devices en smart machines die we kennen van het Internet of Things (met sensoren en actuatoren), smart walls en slimme ramen, flexibele mobieltjes die transformeerbaar zijn in tablets, polsbandjes die hartslagafwijkingen kunnen meten en direct contact leggen met de drone ambulance, smart maps die realtime luchtvervuiling integreren in locatiegegevens. Andere toepassingen van nano engineering vindt men in DNA sequencing, bionics, geavanceerde microscopen (elektron microscoop), nanocellulose en 3D nanomaterials.


Nanodeeltjes in levensmiddelen en cosmetica

Er zijn zorgen over nanodeeltjes in de levensmiddelenketen en in verzorgingsproducten. Voedselveiligheidsregels, food & feed law en cosmeticawetgeving geven hiervoor richtlijnen en dwingende regelgeving.

Nano Engineering | Legal | Graphene Computing | 3D integrated Circuits | Smart IoT Devices

Nano Engineering | Legal | Graphene Computing | 3D integrated Circuits | Smart IoT Devices



Juridisch advies over het Legal gedeelte

Heeft u behoefte aan juridische dienstverlening? Doe een adviesverzoek over het legal gedeelte aan AI juristen met specialisatie Nano Engineering, Graphene Computing en 3D integrated Circuit. Wilt u nano materialen zoals grafeen en koolstof buisjes gebruiken in uw producten en smart devices? Vraag om een juridisch consult over Nederlandse wetgeving, Europese Regelgeving, Richtlijnen en Europees Recht.




Graphene Computing

Grafeen in Computerchips: einde van het silicium tijdperk

Grafeen is een geavanceerd materiaal dat bestaat uit koolstofdeeltjes van 1 atoom dik. Het is sterker en lichter dan staal. Grafeen is transparant, buigzaam, hittebestendig, en extreem goed elektronen geleidend. Bovendien is het non toxisch dus prima toepasbaar voor medicijn transportage in het lichaam. Er zijn vele patenten geregistreerd inzake de toepassing van graphene computing in coatings, antennes, accu’s, zonnepanelen. Deze patenten verlopen gemiddeld na 25 jaar. Het Europese Graphene Flagship bevordert de ontwikkeling van hightech elektronische en biomedische applicaties.


Computerhardware

Het gebruik van dit wondermateriaal in computerhardware zoals chips betekent een paradigmaverschuiving voor de computerindustrie. De overstap naar grafeen luidt het einde van het siliciumtijdperk in. Halfgeleiders van silicium zullen worden vervangen. Grafeen wordt daarnaast op microscopisch en moleculaire schaal toegepast in batterijen (in plaats van Lithium-Ion), in flexibele zonnecellen en buigbare en zelfs oprolbare gsm, tablet en televisieschermen. Ook kan het worden gebruikt als versterking van andere materialen, zoals in helmen, 3d geprinte moederborden en chips, sensoren, raceauto onderstellen, wielrenfietsframes, verf en tennisrackets.




Nanolithografie van grafeen

Perfecte microscopische nanolithografie van grafeen blijft een uitdaging. Graphene computing is, evenals het gebruik van carbon nanotubes, een vorm van nano-engineering.



3D Integrated Circuits

Driedimensionaal geïntegreerde computercircuits

3D integrated circuits is het stapelen van 2D circuits en aanleggen van verbindingen tussen de afzonderlijke componenten. Driedimensionaal geïntegreerde computercircuits zorgen voor een aanzienlijke performance boost en hebben een significant kleinere energie footprint. Monolithische 3D systems integration staat aan de wieg van 3D machine learning, het oplossen van geheugen bandwijdte tekort (integreren van cpu-laag en ram-laag) en dataopslag bottlenecks. Prototypes van werkende systemen laten een performance boost zien bij zo’n beetje alle mogelijke meetbare categorieën computertaken, waaronder 3DSOC prestaties bij het trainen van deep learning modellen, ten opzichte van conventionele 2D systemen.

Probabilistische programmeertalen

Zodra 3D integrated circuit systemen uit grafeen en koolstof nano buisjes worden opgebouwd zal deze revolutionaire hardware beter kunnen omgaan met hitte en zal de clockrate van de chips sky high zijn. Dit in combinatie met de overgang van seriële naar parallelle hardware, samen met hiervoor geoptimaliseerde machine learning algoritmes en probabilistische, non-deterministische programmeertalen. Deze technologische ontwikkelingen maken de evolutie van software en hardware compleet.